Lees-, luister-, kijkvoer voor het zomerreces

De kans bestaat dat je het afgelopen jaar sowieso veel op jezelf was aangewezen omdat je loge niet samen kwam, maar natuurlijk zijn er ook loges die hebben doorgewerkt via Skype, Zoom, Teams of anderszins. Nu het ‘corona werkjaar’ weer op zijn eind loopt, zul je in de zomer waarschijnlijk toch/nog minder contact hebben met de broeders en zusters. Daarom een greep uit esoterisch getinte informatie die online te vinden is. Het is wel allemaal in het Engels.

Leesvoer

Tria Prima heb ik al eerder aangekondigd. Een vrij nieuwe Amerikaanse website gericht op esoterie en Vrijmetselarij. In het begin publiceerden ze vooral teksten (en complete boeken), de laatste tijd ook steeds meer podcasts.

Angel Millar is een interessante Amerikaanse auteur. Kennelijk werkt hij wat aan zijn profiel en zijn de verschillende websites die hij onderhoudt en onderhield opgeschoond, maar hier twee lezenswaardige interviews:

  • Piers Vaughan (bekend schrijver over allerlei esoterische onderwerpen);
  • Julian Reese (Brits schrijver die overstapte van een UGLE loge naar een gemengde loge).

Hank Kraychir is een “irreguliere” Vrijmetselaar die al geruime tijd de blog Gnosis Masonry onderhoud. Sinds een tijd is hij enorm actief met soms meerdere berichten per dag. Dit zijn tegenwoordig of kortere teksten, maar vaak ook filmpjes.

Universal Freemasonry (ook Universal co-Masonry) is een Amerikaanse grootloge voor gemengde Vrijmetselarij die niet alleen een studieloge heeft die publieke (en virtuele) lezingen geeft, maar die ook redelijk actieve blogs hebben en die sinds een tijd ook video’s maken. De nadruk ligt niet altijd op esoterie, dus de gekozen links zijn niet enorm recent.

Midnight Freemasons is een website met teksten, maar er worden ook podcasts en gesprekken opgenomen. Het zijn niet de meest recente teksten / video’s die ik heb uitgekozen, maar de volgende bijdragen zijn mogelijk interessant voor lezers van deze website:

S.K. Jedediah French was ooit een actief blogger, maar er verschijnt al een tijd niks meer. Toch een link zodat je kunt beoordelen of je zijn archief wil doornemen.

Luister- en kijkvoer

Tria Prima

Angel Millar

Universal Freemasonry

Masonic Roundtable het videokanaal van de Midnight Freemasons (zie boven)

Hank Kraychir

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *