Fraternal Review 3/2023: Rosicrucianism and Freemasonry

Er blijken sneller FR’s uit te komen dan ik kan bijhouden. Deze is al weer ruim een half jaar uit.

Dit nummer begint met een korte tekst van hoofdredacteur Daniel Rivera over het prachtige schilderij “The Tracing Board of Bad Teinach” waarop Rozenkruisers en (proto-)Maçonnieke symboliek te vinden is.

Vervolgens heeft Chris Dunning het over compassie binnen de Rozenkruiserij en de Vrijmetselarij. Hierna duikt Samuel Robinson in the wereld van de Duitse, occulte Vrijmetselarij. Christopher McIntosh gaat hierna op zoek naar de verdwenen schakel tussen de Rozenkruisers en de Vrijmetselarij. De 18º uit de Schotse Ritus kan natuurlijk niet ontbreken. Deze wordt bekeken door Chris Dunning.

Met 20 pagina’s valt er dan toch weer even iets te lezen, maar pas op, dit blad verschijnt (zo’n beetje) elke maand. Bestel het nummer over de Rozenkruisers hier.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *