Fraternal Review 8/2023: H.P. Lovecraft

Hoewel Lovecraft geen Vrijmetselaar was, worden er onder redactie van Michael Jarzabek toch 16 pagina’s gewijd aan het verband tussen Lovecraft en Vrijmetselarij.

Lovecraft en Houdini, waar kwam hun inspiratie vandaan en hoe past Vrijmetselarij in dat plaatje? Dit wordt onderzocht door Jarzabek. Ook de volgende tekst is van Jarzabek en hierin onderzoekt hij verwijzingen naar Vrijmetselarij in het werk van Lovecraft.

Hierna is het de beurt aan Bryan Simmons die heeft onderzocht of Lovecraft Vrijmetselaren in de familie had. Mark Pearrow duikt weer in de verhalen van Lovecraft. Hierna onderzoekt Angel Millar een paar van de bronnen van Lovecraft’s informatie, met name Arthur Waite en Eliphas Levi.

Dit nummer is hier te bestellen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *